پکیج دیواری سیستمی است که می تواند آب گرمایشی و آب گرم بهداشتی را فراهم کند.
به بیانی دیگر پکیج دیواری جانشین مناسب برای موتور خانه و آب گرمکن دیواری است که آب گرم مورد نیاز برای گرمایش ساختمان و آب گرم بهداشتی را فراهم می نماید.
با به کارگیری پکیج دیواری دیگر لزومی به اشغال محیطی به نام موتور خانه در ساختمان نخواهد بود.
پکیج دیواری جانشین مناسبی برای سامانه های حرارت مرکزی سنتی است که حین فراهم کردن گرمایش دلخواه و آب گرم واحد های مسکونی ، فاقد بیشتر اشکالات و محدودیت های موتور خانه بوده و راحتی بیشتری را فراهم می کنند ، با آماده سازی این پکیج دیواری در سال ۱۳۷۲ برای اولین بار امکان استقلال واحدهای آپارتمانی و کاهش مصرف گاز فراهم گشت و با اگاهی تدریجی خانواده ها از ویژگی های متعدد این محصول ، استقبال از ان افزایش پیدا کرد ، به طوری که امروزه بخش قابل توجهی از ساختمانها برای فراهم سازی گرمایش و آب گرم ، به پکیج های دیواری مجهز می شوند.
البته باید این نکته را در نظر گرفت که پکیج دیواری به دلیل نداشتن منشأ ذخیره اب گرم ، امکان گرم نمودن شوفاژها و گرم نمودن آب گرم مصرفی را به طور همزمان ندارد و در طراحی سامانه، اولویت گرمایش با گرم نمودن آب گرم مورد مصرف است .
با باز شدن شیر آب گرم مصرفی ، تمام توانایی دستگاه صرف گرم کردن آب گرم مصرفی می شود و اگر شیر آب گرم مصرفی ، به طور طولانی مدت باز بماند ، شوفاژ ها سرد می شوند.
لازم است در مصرف آب گرم در هنگام استفاده از پکیج دیواری به این نکته توجه کرد که برای پیشگیری از سرد شدن شوفاژها ، نباید به طور طولانی مدت شیر آب گرم در زمستان باز بماند.
آب گرم فوری : آب با سرعت زیاد گرم می شود.
آب گرم دائمی: آب گرم با هر میزان مورد نیاز در دسترس شما خواهد بود.
گرمایش دلخواه : با این سیستم در هوای سرد زمستان ، گرم کردن خانه فراهم می شود.
کم حجم : محیط زیادی را اشغال نمی کند.
مستقل : به کمک این سیستم واحدهای ساختمان در بحث سیستم حرارتی ، به طور کامل از یکدیگر جدا و مستقل می شوند .
حفظ محیط زیست : به دلیل این نوع از سوخت مصرفی دوست دار محیط زیست است ضمن آنکه بازدهی بالایی دارد .
کم مصرف : علاوه بر مصرف سوخت کم، بازدهی بالایی نیز دارد
ناتوانی در استفاده از پکیج دیواری در گنجایش بالا :
ناتوانی مصرف همزمان از آب گرم و مدار گرمایش .
دودکش ساختمان ،
مساحت ساختمان ،
مقدار مورد نیاز آب گرم ،
فراهم کردن اکسیژن مورد نیاز دستگاه ،
الف ) محفظه احتراق باز (بدون فن)
ب) محفظه احتراق بسته (فن دار)
۱- سطر اول (؟؟؟)
۲. مساحت ساختمان
مساحت ساختمان در محاسبه ظرفیت حرارتی (ظرفیت گرمایشی) پکیچ دیواری اثر گذاراست؛ یعنی هر چه ساختمان بزرگتر ، پکیج دیواری با گنجایش بالا در نظر گرفته میشود.
۳. مقدار لازم آب گرم مصرفی
با عنایت به اینکه پکیج دیواری دارای گنجایش حرارتی پایین است، همزمان قادر به فراهم کردن آب گرم مصرفی و آب گرم مدار گرمایش نمی باشد؛ پس مقدار مصرف آب گرم بهداشتی در انتخاب کردن پکیج دیواری اثر گذار است.
در صورتی که مقدار مصرفی آب گرم بهداشتی در ساختمانی مانند ساختمانهای اداری بیش از حد معمول باشد، باید پکیج دیواری با گنجایش بالا در نظر گرفته شود.
۴. فراهم سازی اکسیژن مورد نیاز دستگاه
افزون بر اینکه به ازای هر کیلووات توان دستگاه یک متر مکعب محیط نیاز است، فضای اتاق محل نصب سیستم نیز باید به محیط هوای آزاد بیرون از اتاق محل نصب سیستم به کمک یک دریچه باز به صورت پی دی پی ارتباط داشته باشد تا اکسیژن مورد نیاز دستگاه از فضای بیرون از اتاق محل نصب دستگاه فراهم گردد و در صورت نشت کردن احتمالی نیز، گاز در محیط اتاق جمع نشود.
گنجایش حرارتی پکیج های دیواری با توانی برابر ۲۴۰۰۰ تا ۴۵۰۰۰ کیلو کالری بر ساعت ساخته می شوند. و آنها را برای واحدهای مسکونی از ۶۰ تا ۳۵۰ متر مربع در نظر میگیرند.
مشعل پکیج های دیواری از نوع اتمسفریک هستند که مخلوط گاز و هوا بعد از خروج از اریفیس ها
در پرده های پخش کننده ی حرارت مشعل می گردد این مشعل در پایین مبدل حرارتی اولیه نصب می گردد
شیر کنترل گاز از دو عدد شیر مغناطیسی برقی و یک عدد رگولاتور گاز تشکیل شده .
یکی از شیر های برقی جریان گاز وارد شده به مشعل را بر اساس فرمان پتانسیومتر قطع و وصل می نماید .
شیر برقی دیگر که برای امنیت در شیر کنترل گاز قرار داده شده است در اثر فرمان ترموکویل عمل کرده و جریان گاز را قطع می کند
یعنی با سرد شدن ترموکویل قطع می شود رگولاتور گاز که در درون شیر کنترل قرار دارد ومسئولیت تنظیم فشار گاز ورودی به مشعل را بر عهده دارد .
در صورتی که دمای قسمت بالایی مبدل حرارتی بیش از درجه ی سانتی گراد شود ، کلید امنیتی حرارت که بر روی مبدل حرارتی اولیه نصب شده است دستور قطعی گاز را از راه برد الکترونیک به شیر برقی ایمنی می دهد در نهایت جریان گاز توسط شیر کنترل گاز قطع می شود و مشعل خاموش می گردد.
همان طور که رؤیت کردید شیر کنترل گاز مسؤلیت مهمی را بر عهده دارد.
برد الکترونیکی پکیج دیواری پیغام های ارسالی از حسگر فشار ، پتانسیومتر کنترل دما و کلید ایمنی حرارت را به دست می آورد
و دستورات لازم را به شیر کنترل گاز ، شیر سه راهه ی برقی و الکتروپمپ مدار آب گرم کننده ارسال می کند.
دمای آب گرم سیستم گرمایش و دمای آب گرم مورد استفاده توسط دو پتانسیومتر جدا قابل تنظیم است. فرمان این پتانسیومتر ها به برد الکترونیکی پکیج است.
مبدل حرارتی اولیه پکیج از نوع پره و لوله هستند که توسط گرمای مشعل گرم می شود .
گرمای جذب شده از شعله ی مشعل دمای آب درون لوله های مسی را بالا می برد آب گرم درسیستم گرمایش درون لوله های این مبدل جریان دارد مبدل حرارتی ثانوی از مدل پوسته و لوله است که آب گرم دستگاه گرم کننده درون پوسته ی مبدل درجریان است و در داخل این پوسته لوله های مسی وجود دارد که آب گرم مصرفی داخل آن جریان آب سرد به درون لوله های مسی وارد می گردد و بعد از مبادله حرارت با آب گرم سامانه گرمایش داخل پوسته ، گرم شده و بعد از خارج شدن از لوله های مسی مبدل حرارتی ثانوی وارد لوله ی آب گرم ساختمان می شود. هنگامی که شیر آب گرم مصرفی باز نباشد ، آب گرم سیستم گرمایش در درون پوسته ی مبدل حرارتی ثانوی جریان ندارد.
آب گرم مدار گرم کننده از طریق لوله ی رفت آب گرم به شوفاژ ها و یا سایر دستگاه های منتشر کننده ی گرما وارد می شود آب گرم درون شوفاژ ها با محیط نصب شوفاژ ها تبادل حرارت می کند و با پایین آمدن دما وارد لوله برگشت آب گرم شده و به پکیج باز می گردد.
وظیفه ی به جریان انداختن آب گرم سامانه گرمایش بین پکیج و دستگاه ها انتشار گرما به عهده الکتروپمپ داخل پکیج می باشد. این الکتروپمپ از نوع خطی سانتری فیوز است وظیفه ی دیگر پمپ، به جریان انداختن آب مدار گرم کننده بین مبدل حرارتی اولیه و مبدل حرارتی ثانوی در زمان تهیه ی آب گرم مورد مصرف است. پمپ پکیج ها معمولا دارای سه دور می باشند که با توجه به طول لوله کشی سامانه گرمایش دور پمپ را انتخاب می کنند.
بر روی لوله آب سرد ورودی به مبدل حرارتی ثانوی یک حسگر فشار نصب می شود. با باز شدن این شیر آب گرم هر یک از وسایل بهداشتی آب سرد داخل مبدل حرارتی ثانوی به جریان می افتد تا بعد از گرم شدن به لوله آب گرم مصرفی ساختمان وارد شود باز شدن شیر آب گرم مصرفی و به جریان آمدن آب سرد یعنی تغییر فشار در محل نصب حسگر فشار، حسگر فشار این تغییر را به برد الکترونیکی ارسال می کند و برد الکترونیکی مفهوم این پیام دریافتی را نیاز به آب گرم مصرفی درک میکند و در نهایت پیغامی به شیر سه راهه ارسال می نماید.
شیر سه راهه همان گونه که از نامش مشخص است دارای سه محل اتصال می باشد که آب گرم بازگشتی از شوفاژ ها و آب برگشتی از مبدل حرارتی ثانوی به آن می تواند وارد شود البته در یک زمان واحد فقط یکی از این لوله ها ارتباطش با داخل شیر سه راهه برقرار می باشد و آب وارد شده به این شیر از متصل بودن خروجی آن وارد پمپ مورد جریان پکیج می شود و برای گرم شدن وارد مبدل حرارتی اولیه می گردد در شکل مدار جریان آب در داخل لوله های پکیج را رویت می کنید.
هنگامی که شیر آب گرم مصرفی باز شود حسگر فشار دستوری ارسال می کند که نتیجه ی آن بسته شدن مسیر شماره ی شیر سه راهه به شماره ی می باشد در این لحظه ارتباط برقرار می شود یعنی آب گرم خروجی از مبدل حرارتی اولی وارد پوسته ی مبدل حرارتی ثانوی می گردد بعد از تبادل حرارت با آب درون لوله های مسی از پوسته ی مبدل ثانوی خارج شده و با عبور از اتصال های و شیر سه راهه به مکش پمپ می رسد.
آب سرد ورودی به مبدل ثانویه در اثر مبادله حرارت با آب گرم درون پوسته ، گرم شده و به طرف لوازم بهداشتی جریان پیدا می کند پس از بسته شدن شیر آب گرم مصرفی ، جریان آب در داخل لوله های مبدل ثانویه متوقف می گردد در نتیجه حسگر فشار پیام قطع جریان آب گرم مصرفی را ارسال می کند و باعث تغییر حالت شیر سه راهه می گردد یعنی مسیر قطع و باز می شود در این حالت آب گرم خروجی از مبدل اولیه دیگر وارد پوسته مبدل ثانویه نمی شود و وارد لوله ی رفت آب گرم HWS سامانه گرمایش می شود و پس از تبادل در شوفاژ ها از طریق لوله ی برگشت آب گرم HWR و با عبور از شیر سه راهه به مکش پمپ می رسد مخزن انبساط پکیج های دیواری از نوع بسته ی دیافراگمی می باشد. گنجایش حرارتی پکیج های زمینی و دیواری در حدود ۲۰۰۰۰ Kcal/hr تا ۵۰۰۰۰Kcal /hr می باشد.
سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.